Met de stofkam door Den Haag

Ons zorgsysteem als een melkkoe? Zorgverzekeraars die miljarden reserves hebben! Hoe bestaat het! Marktwerking brengt de zorg aan de afgrond. Corruptie is niet aan de zorgvrager maar binnen het zorgsysteem zélf.
Time 4 Change! #ZorgVrij #PGBalarm #SysteemCrisis

Christiaan Kwint

Misschien was ik nog niet helemaal wakker vanmorgen, toen mijn vrouw mij een artikeltje uit de krant van Wakker Nederland liet lezen. De krant had blijkbaar de tweets van de budgethouders gelezen van het #pgbalarm en het #zorgalarm en dacht: “laten we eens een VVD-er bellen om die budgethouders weer te kunnen framen als criminelen”. VVD Kamerlid Van ’t Woud hapte gewillig toe.
Want de 18.000 mensen die geen aanvraag hadden ingediend voor PGB die moeten ook verdacht gemaakt worden. Natuurlijk zijn het niet allemaal fraudeurs, maar Van ’t Woud wist wel heel zeker dat velen van hen het te doen was om gratis geld. Dat er misschien cliënten inmiddels zijn overleden, of er een andere zorgvraag is ontstaan ivm progressieve ziekte of mensen die het gedoe rondom het PGB gewoon zat zijn en hebben afgezien van de aanvraag en voor ZIN zijn gegaan, komt niet in zijn hoofd…

View original post 305 woorden meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s