Kabinet bestraft voor elkaar zorgende burgers

Tijd voor een ‘back-to-basic’ aanpak. Politici naar een halve Balkenende-norm, meer dienstbaarheid en verantwoording naar de (mede-) burgers toe.
#ZorgInkomen
#Basisinkomen #Zorgdelen cc @zorgvraag đź’Ś

OpinieZ

De zorg, het speciaal onderwijs, de jeugdhulpverlening, de bejaardenhuisvesting en meer werden onbetaalbaar en moesten op de schop. Bedrijven in de race om de hoogste winsten ontslaan nog steeds bij honderden of duizenden hun werknemers. Achter deze ontwikkelingen gaan schrijnende persoonlijke verhalen schuil.

Wie zijn leven omgooit om een hierdoor getroffen gezinslid te helpen door zijn of haar salaris te delen of met werken te stoppen om te gaan zorgen, wordt door onze overheid direct teruggefloten en beboet. Die overheid vindt de individualisering in Nederland namelijk nog niet ver genoeg doorgevoerd. Alle burgers, mannen en vrouwen, moeten ongeacht hun persoonlijke situatie fulltime aan het werk.

Arbeidsparticipatie
Emancipatie, ging dat ooit niet over zelfbeschikking, de vrijheid om eigen keuzes te maken en je leven zo in te richten als je zelf wilt? In het Nederland van 2016 vindt een democratisch gekozen regering van niet. Niets ontziend wordt van boven af verordonneerd…

View original post 1.433 woorden meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s